De Bonte Koe logo
nl
Winkelmand
Uw Winkelmand
Uw winkelmand is leeg.
NederlandsEnglish

Duurzaamheid

Onze missie

Onze missie is om de beste en meest bijzondere, eerlijke chocolade te maken van Nederland, met een zo klein mogelijke impact op het milieu. We betrekken hierbij de gemeenschap en steunen initiatieven die impact op het milieu verkleinen of kansen aan mensen bieden voor wie kansen niet altijd voor de hand liggen. We willen hiermee een voorbeeld zijn voor ambachtelijke familiebedrijven.

Wij zijn erg gericht op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk door onze keuzes in ingrediënten, productie, verpakking en transport. Daarom stellen we hoge eisen aan de ingrediënten en verpakkingen die wij gebruiken, en wij werken alleen samen met leveranciers die we vertrouwen.

Chocolade

Onze gecertificeerde biologische cacao is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en kopen we van de Grupo Conacado Cooperatie. Zo weten we zeker dat de boer een eerlijke prijs ontvangt en er bij de verbouw van de cacao geen ontbossing plaatsvindt. De cacao laten we in Zaandam malen en vermengen met biologische rietsuiker en biologische koe- óf rijstemelk.

Ingrediënten

Al onze ingrediënten hebben een verhaal. We streven ernaar om zoveel mogelijk lokale en biologische ingrediënten te gebruiken. Zo komt onze honing van Imkerij de Traay, onze biologische melk van Zuivelrijck, onze biologische hazelnoten uit Piemonte en onze aardbeien van de Westlandse Aardbei. Daarnaast zijn we steeds meer chocolade producten zonder dierlijke ingrediënten aan het introduceren. Zie hiervoor ook onze vegan categorie.

Verpakkingen

Voor onze verpakkingen maken wij zo veel mogelijk gebruik van gerycled papier en karton. Het gebruik van plastic proberen we te minimaliseren. Bij het gebruik van plastic zorgen we ervoor dat het bioplastics zijn.
Het hout van onze kistjes is duurzaam ISPM 15 gecertificeerd hout wat van aangelegde bossen uit Scandinavië komt. Voor elke boom die gebruikt wordt, worden er 4 nieuwe geplant. Het verzenden van chocolade via de webshop proberen we zo efficient mogelijk te doen (met zo min mogelijk verpakking) om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Voedselverspilling

Wij minimaliseren voedselversilling door kleine voorraden van verse producten aan te houden. Daarnaast wordt seizoensgebonden massieve chocolade weer omgesmolten om zo verspilling tegen te gaan.

Energie

Om zoveel mogelijk hernieuwbare energie te gebruiken bij ons productieproces, hebben wij 73 zonnepanelen met een vermogen van 29.000 wattpiek op ons dak van onze productie faciliteit in Schiedam geinstaleerd. Als de zon schijnt, is dit meer dan wij kunnen verbruiken.