Historie - De Bonte Koe
De Bonte Koe logo
Winkelmand
Uw winkelmand
Uw winkelmand is leeg
Historie
In 1992 begon de uit Ierland afkomstige Carmel Klein Kelly samen met haar zwager Cees Klein, uit liefde voor het goddelijke chocoladeproduct, een chocolade-atelier aan de Lange Haven in Schiedam.

In 1992 begon de uit Ierland afkomstige Carmel Klein Kelly samen met haar zwager Cees Klein, uit liefde voor het goddelijke chocoladeproduct, een chocolade-atelier aan de Lange Haven in Schiedam. Daar maakten de jeneverdampen van een drie eeuwen oude distilleerderij plaats voor cacaogeuren. Was het in eerste instantie de bedoeling om zich volledig te richten op de markt van relatiegeschenken, de smaakpapillen van Schiedammers reageerden ogenblikkelijk op de bonbons en bouchées en op veler verzoek werd een winkel ingericht.

In de jaren erna groeide De Bonte Koe uit tot een chocoladefenomeen bekend om haar gewaagde smaken en gedetailleerde vakmanschap.
De Bonte Koe breidde uit naar Rotterdam en Den Haag en is de kennis van de chocolade ook over gaan dragen door middel van het geven van workshops en masterclasses. De bonbons en bouchées worden nog op dezelfde manier gemaakt als in de beginjaren.

Tegenwoordig is binnen het familiebedrijf een nieuwe generatie op de voorgrond getreden.
Connor Klein, zoon van Carmel Klein en voorman van De Bonte Koe, loopt al sinds zijn kinderjaren rond door het familiebedrijf. Connor heeft een nieuwe creatieve invalshoek en zorgt ervoor dat iedereen die een winkel van De Bonte Koe betreedt, zich in een chocolade walhalla waant.