De Bonte Koe logo
nl
Winkelmand
Uw Winkelmand
Uw winkelmand is leeg.
NederlandsEnglish

Onze chocolade

Onze chocolade wordt sinds 1992 op ambachtelijke wijze met eerlijke ingrediënten gemaakt. We gebruiken nog steeds de originele receptuur.

Biologische chocolade

Onze gecertificeerde biologische cacao is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en kopen we van de Grupo Conacado Cooperatie. Zo weten we zeker dat de boer een eerlijke prijs ontvangt en er bij de verbouw van de cacao geen ontbossing plaatsvindt. De cacao laten we in Zaandam malen en vermengen met biologische rietsuiker en biologische koe- óf rijstemelk. Voor meer informatie over duurzaamheid ga naar onze missiepagina.

Vegan en lactosevrij chocolade

De Bonte Koe heeft verschillende vegan en lactosevrije chocolade in haar assortiment. Onder andere vegan repen, bonbons en vegan chocolade pakketten. Klik hier om het vegan assortiment te bekijken.

Allergenen

  • Gluten: Chocolade, marsepein en gedestilleerde dranken zijn glutenvrije producten; onze producten zijn daarmee glutenvrij. Met uitzondering van onze suikervrije chocolade.
  • Lactose: onze niet vegan producten (zie hierboven) bevatten lactose
  • Noten: Sommige van onze producten bevatten ook noten, dit staat met een icoon bij het product in onze webshop vermeld, al onze producten kunnen sporen van noten bevatten.
  • Pinda's: Alleen onze pindakaasreep bevat pinda's. Andere producten kunnen wel sporen van pinda's bevatten
  • Soja: Onze chocolade bevat soyalecithine

Heeft u een allergie? Dan kunt u met vragen ons mailen (info@debontekoe.nl) of tijdens kantooruren bellen naar 010-4732751.

Alcohol en gelatine

Sommige van onze vullingen bevatten alcohol. Dit staat bij het product (met een icoon) in de webshop vermeld. Onze producten bevatten geen gelatine. Al onze alcoholvrije producten zijn dus hallal.

Suikervrije chocolade

Bent u diabeet of eet u liever geen suiker? Wij hebben suikervrije repen en met Sinterklaas suikervrije letters. De repen en letters zijn gezoet met de zoetstof maltitol.

Kwetsbare producten en verzending

In de webshop staat een belangrijk deel van ons assortiment getoond. Een aantal van onze chocolade producten is echter te fragiel om per post te verzenden. Deze kunt u dan ook het beste ophalen in een van onze winkels in Schiedam, Rotterdam of Den Haag. Bij een te hoge buitentemperatuur zullen wij geen chocolade verzenden.

Bewaren van de chocoladeproducten

Onze bonbons en bouchées zijn drie tot vier weken houdbaar, buiten de koelkast en op kamertemperatuur tussen 12 en 20 graden. Daarnaast is onze massieve chocolade (zonder vulling) zo’n drie maanden buiten de koelkast te bewaren.

 

De Bonte Koe Chocolade