Macaron workshops - De Bonte Koe
De Bonte Koe logo
nl
Winkelmand
Uw Winkelmand
Uw winkelmand is leeg.
NederlandsEnglish
Macaron workshops
Een macaron is een van oorsprong Frans koekje gemaakt van amandelen, poedersuiker en eiwit.

Een macaron is een van oorsprong Frans koekje gemaakt van amandelen, poedersuiker en eiwit. De perfecte macaron heeft een ‘bite’, een zachte ganache vulling en een ‘voetje’, bestaande uit het geschulpt randje wat ontstaat tijdens het bakken.

Ramona Hinterholtzer, pâtissière bij De Bonte Koe, geeft onze workshops macaron-maken. Zij heeft de fijne kneepjes van macaron-vervaardiging geleerd in het Duitse Keulen bij de bekende Franse pâtisserie Törtchen Törtchen (‘Törtchen’ betekent ‘taartje’).

Tijdens de workshop leer je een volledige macaron maken. Aan het begin van de workshop zal de uitgereikte receptuur besproken worden. Eerst maken we de vulling van de macaron, de ganache. U kiest zelf welke smaak ganache u gaat maken. Daarna maakt u een eigen gekozen kleur koekjes. Als de twee componenten af zijn, zet u ze in elkaar en neemt u ze mee naar huis. Zorg voor gemakkelijke kleding en schoenen. Tijdens de workshop is er geen gelegenheid om te zitten.

Als er macaron workshops op de planning staan, worden ze hieronder weergegeven.