Macaron workshops - De Bonte Koe
De Bonte Koe logo
Winkelmand
Uw winkelmand
Uw winkelmand is nog leeg.
Macaron workshops
Een macaron is een van oorsprong Frans koekje gemaakt van amandelen, poedersuiker en eiwit.

Misschien heeft u het al opgemerkt: De Bonte Koe verkoopt sinds kort ook macarons. Een macaron is een van oorsprong Frans koekje gemaakt van amandelen, poedersuiker en eiwit. De perfecte macaron heeft een ‘bite’, een zachte ganache vulling en een ‘voetje’, bestaande uit het geschulpt randje wat ontstaat tijdens het bakken.

Ramona Hinterholtzer, pâtissière bij De Bonte Koe, gaat vanaf begin april  workshops macaron-maken verzorgen. Zij heeft de fijne kneepjes van macaron-vervaardiging geleerd in het Duitse Keulen bij de bekende Franse pâtisserie Törtchen Törtchen (‘Törtchen’ betekent ‘taartje’).

Tijdens de workshop leer je een volledige macaron maken. Aan het begin van de workshop zal de uitgereikte receptuur besproken worden. Eerst maken we de vulling van de macaron, de ganache. U kiest zelf welke smaak ganache u gaat maken. Daarna maakt u een eigen gekozen kleur koekjes. Als de twee componenten af zijn, zet u ze in elkaar en neemt u ze mee naar huis. Zorg voor gemakkelijke kleding en schoenen. Tijdens de workshop is er geen gelegenheid om te zitten.

Kijk op onze homepage naar de kalender om een macaron workshop te reserveren.