Persbericht: De Bonte Koe ontwikkelt samen met kunstenaar Bob Mollema drie chocoladerepen mét paddenstoelen

Persbericht: De Bonte Koe ontwikkelt samen met kunstenaar Bob Mollema drie chocoladerepen mét paddenstoelen

De Bonte Koe Chocolade brengt als eerste Nederlandse chocolatier drie chocoladerepen uit waarin paddenstoelen zijn verwerkt. In elk van de repen zit een andere soort paddenstoel. Het zijn géén psychedelische paddenstoelen, maar van elk van de drie is bekend welke gunstige werking deze kan hebben. De wikkels van de repen zijn ontworpen door de opkomende ontwerper, kunstenaar en muzikant Bob Mollema. 


De drijvende kracht van Bob Mollema, als persoon en in zijn werk, is dat hij de goede relatie tussen de natuur en de mensheid wil herstellen. Vanuit die filosofie heeft De Bonte Koe samen met Bob Mollema deze repen ontwikkeld. De gebruikte paddenstoelen zijn lion's mane (pruikzwam), de reishi (gesteelde lakzwam) en de cordyceps (keizerlijke paddenstoel).

Het gaat om repen van 100 gram. De Bonte Koe gebruikt de cacao van Grupo Conacado Cooperative uit de Dominicaanse Republiek. Alle gebruikte grondstoffen zijn gecertificeerd biologisch. Voor de drie erin gebruikte paddenstoelen geldt dat deze uitvoerig bestudeerd en getest zijn en dat ze bestanddelen bevatten die stress, angstgevoelens en vermoeidheid kunnen tegengaan, zonder dat de paddenstoelen een psychedelische werking hebben. 

Voor de lion's mane geldt bovendien dat deze de concentratie kan verbeteren. Boeddhistische monniken gebruiken deze paddenstoel om hun focus te verhogen. De door Bob Mollema getekende wikkel toont een mens - die in opperste concentratie - een slang in de hand heeft. De producttitel van deze reep is 'Lion's mane (focus)'. De chocolade in deze reep is veganistische 55% pure chocolade. 

Voor de reishi geldt in het bijzonder dat deze kalmerend kan werken en goed slapen kan bevorderen. De door Bob Mollema ontworpen wikkel brengt een - relaxte - krokodil in beeld en draagt als producttitel 'Reishi (calming)'. De chocolade in deze reep is veganistische 48% melkchocolade.

De cordyceps kunnen vooral goed zijn om de lichamelijke prestaties te verbeteren. Deze paddenstoel kan het energieniveau een boost geven. Bob Mollema laat op de wikkel een - energieke - wolf zien. De producttitel van deze reep is 'Cordyceps (perform)'. De chocolade in deze reep is veganistische 80% pure chocolade. 

Bob Mollema (Bennekom, 1990) werkt als illustrator voor kranten als De Volkskrant en (in België) De Standaard. Onlangs was de cover van de VPRO Gids van zijn hand. Als grafisch ontwerper werkt(e) hij onder meer voor het sportieve modemerk Volcom, het trendy Amsterdamse modemerk Bonne Suits, warenhuis De Bijenkorf, poptempel Paradiso en Brouwerij ‘t IJ.  De Bonte Koe is het eerste chocolademerk waarvoor Bob Mollema werkt.

Op donderdagavond 13 april 2023, van 19.00 tot 21.00 uur, worden de repen in het bijzijn van Bob Mollema officieel gelanceerd in de hoofdvestiging van De Bonte Koe aan de Lange Haven 54 in Schiedam. Dan wordt in het pand aan de Lange Haven ook een tentoonstelling geopend met kunstwerken van Mollema. Deze tentoonstelling zal gedurende twee weken te zien zijn. 

Over De Bonte Koe – Chocolade van goeden huize

In 1992 is De Bonte Koe uit liefde voor chocolade ontstaan. De uit Ierland afkomstige Carmel Klein Kelly begon samen met haar zwager Cees Klein een chocolade-atelier aan de Lange Haven in Schiedam. De tweede generatie, broer en zus Connor en Amy Klein, zet het bedrijf voort. Het bedrijf staat bekend om zijn hoogkwalitatieve chocolade met eerlijke ingrediënten.

Naast de winkel aan de Lange Haven 54 in Schiedam (hier worden tevens voor alle vestigingen de diverse ambachtelijke chocoladeproducten handmatig vervaardigd) zijn er winkels in Den Haag (Korte Poten 57 en Piet Heinstraat 59A) en Rotterdam (Lusthofstraat 33A en Nieuwe Binnenweg 112). Ook beschikt het bedrijf over een chocolade-automatiek aan de Hoogstraat 69 in Schiedam.