Handgemaakte chocolade van goeden huize

De Bonte Koe, een hecht familiebedrijf, is al sinds 1992 een walhalla voor handgemaakte chocolade in Nederland. Chocolade met klassieke en verrassende smaken, gedreven door gedetailleerd vakmanschap. Van verfijnde bonbons en repen in allerlei smaken tot chocolade hagelslag en pindarotsjes voor tussendoor. Met de lekkerste en eerlijkste ingrediënten leveren we vers gemaakte chocolade belevingen op fijnproeversniveau. Allemaal met de hand gemaakt. Lekker én lekker verantwoord.

Al meer dan dertig jaar een begrip

De Bonte Koe is een ambachtelijk familiebedrijf, in 1992 opgericht door Carmel Klein Kelly en haar zwager Cees Klein. Ons chocolademerk dankt haar naam aan de roodbonte koeien die vroeger bij Cees’ ooms in de wei stonden in Schiedam - Kethel en waar hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht. Deze koeien werden gevoerd met een restproduct uit Schiedamse jeneverdistilleerderijen. De Bonte Koe vestigde zich in een van deze distilleerderijen waar de jeneverdampen plaatsmaakten voor cacaogeuren. Ruim dertig jaar later is De Bonte Koe een begrip voor handgemaakte chocolade in Nederland. Inmiddels heeft de nieuwe generatie het stokje overgenomen.

De nieuwe generatie

Connor en Amy Klein, de kinderen van Carmel, waren al in hun kinderjaren op de werkvloer te vinden. Nu staan ze samen aan het hoofd van De Bonte Koe in Schiedam en de vier winkels in Rotterdam en Den Haag. Ze vullen elkaar perfect aan. Connor heeft met zijn creativiteit en hart voor ondernemen de verantwoordelijkheid over de productie en de dagelijkse operatie. Amy houdt zich vanuit haar technische achtergrond bezig met de bedrijfskundige, strategische kant en heel belangrijk: duurzaamheid.

Impact op het milieu en sociaal vlak

De Bonte Koe neemt verantwoordelijkheid als het gaat om milieu, mens en dier. Zo kopen we onze biologisch gecertificeerde cacaobonen in bij Gruppo Conacado die voor cacaoboeren een eerlijke prijs bedingen, werken we samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gaan we verantwoord om met verpakkingsmateriaal en steunen we Senegalese Surfkids in hun dromen nastreven.

Lees meer over onze missie

  • Onze handgemaakte chocolade

  • Dieet & Allergenen

Onze bonbons, bouchées en truffels worden nog altijd volgens de originele receptuur met de hand gemaakt. Voor de chocolade zelf gebruiken we onder meer biologisch gecertificeerde cacaobonen die we vermengen met biologische rietsuiker en biologische koe- of rijstmelk. De chocolade wordt vervolgens afhankelijk van de vorm of toepassing met de hand in mallen gegoten, gevormd, gedipt of opgespoten tot bonbon, letter, reep of een van onze andere heerlijke chocoladeproducten. 

Bij De Bonte Koe kunt u ook terecht als u specifieke dieetwensen of allergieën hebt. Zo is al onze chocolade —met uitzondering van de suikervrije chocolade— glutenvrij. Ook hebben we in ons assortiment vegan, lactosevrije, suikervrije en alcoholvrije chocolade. Onze chocolade kan altijd sporen van noten en pinda’s bevatten. In onze productie wordt geen gelatine gebruikt. Dus al onze alcoholvrije producten zijn halal.

Veelgestelde chocolade-vragen

Ons team 

We hebben een vast team van werknemers dat afhankelijk van het seizoen uitgebreid wordt met extra mensen. In onze centrale productie werken zes chocolatiers die het chocolade maken tot in de puntjes onder de knie hebben. Elke dag weer creëren ze met de lekkerste eerlijke ingrediënten, chocolade belevingen op fijnproeversniveau. Buiten de productie werken nog zo’n dertig mensen bij De Bonte Koe. Deze geluksbrengers helpen de klanten in de winkel, met webshop orders of werken in het ondersteunende team. Samen zorgen we ervoor dat iedereen in Rotterdam en omstreken van chocolade kan blijven genieten.

Ons team