Missie

Onze missie is de lekkerste, eerlijke en handgemaakte chocolade van Nederland maken. En dat met een zo positief mogelijke impact op mens, dier en milieu. Hiermee willen we een voorbeeld zijn voor andere ambachtelijke familiebedrijven.

Lees ook ons Impact Rapport van 2022

Onze missie is om goed te doen voor mens, dier en milieu. Maar wat is onze werkelijke impact? De Bonte Koe voegt de daad bij het woord en geeft een jaarlijkse inkijk in de feiten en cijfers.

Download rapport

Duurzame ingrediënten

Voor onze chocolade halen we biologisch gecertificeerde cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek. Door bij de Grupo Conacado Coöperatie cacaobonen in te kopen, dragen we direct bij aan het verbeteren van de levensomstandigheden van de cacaoboeren. Zij verbouwen de bonen op een duurzame manier en verdienen een eerlijke prijs. Zo profiteren niet alleen de boeren zelf, maar ook de gemeenschap. Ook onze dierlijke grondstoffen en noten zijn biologisch gecertificeerde ingrediënten.

Duurzame verpakkingen

Verpakkingen beslaan een groot deel van de afvalberg. Wij minimaliseren de impact van onze verpakkingen op het milieu door zo weinig mogelijk plastic te gebruiken. Bovendien is al het karton en papier dat niet direct met chocola in contact komt, van gerecycled materiaal. En de verpakkingen die we gebruiken, bestaan maar uit één materiaalsoort. Dat maakt het goed te recyclen na gebruik.

Duurzame energie

Ons productieproces wordt op een zonnige dag volledig aangedreven met hernieuwbare energie. De 73 zonnepanelen op ons dak van de productie in Schiedam genereren maximaal 29.000 Watt.

  • Sociale impact

Iedereen in de wereld verdient een gelijke kans. Daarom werken we met bedrijven waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt, bieden we stagiaires een leerzame ervaring en werken we samen met JINC, een organisatie die jongeren helpt op weg naar werk. Iets verder van huis steunen we het surfteam van Surfkids Shredding Senegal. Deze organisatie in Dakar laat jongeren hun passie nastreven en nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

De organisaties waar we mee samenwerken: JINC Bliksemstages  |  Pameijer  |  DZB Leiden  |  Surfkids Shredding Senegal  |  Juist Schiedam

Over ons