Persbericht: De Bonte Koe start met uitrol chocomaten

Persbericht: De Bonte Koe start met uitrol chocomaten

De Bonte Koe start met uitrol chocomaten

SCHIEDAM – Er komt een bijzondere automaat met de ambachtelijke, duurzame chocoladeproducten van De Bonte Koe in de nieuwe foodhal Station Bergweg in Rotterdam. De ingebruikname van deze ‘chocomaat’, een automaat in een zelf ontwikkeld vintage jasje uit de jaren tachtig met populaire producten van De Bonte Koe, markeert de uitrol van meerdere automaten.

 

De Bonte Koe opende 2 jaar geleden ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan onder het motto ‘sinds 1992 paraat, nu ook tot laat’ een heuse automatiek met haar chocoladeproducten aan de Hoogstraat in Schiedam. Deze is heel populair gebleken.

 

‘De chocomaat kan gezien worden als het kleine broertje van de automatiek. Hij is mobieler, je grijpt minder vaak mis doordat er meer voorraad in kan en hij kan makkelijker gekoeld worden. Zijn snackautomaten vooral bekend om hun laagwaardige producten, wij willen de bezoekers van Station Bergweg met het gemak van een automaat voorzien van hoogwaardige, handgemaakte en duurzame chocolade. Op vrijdag 22 april 2024 om 18.00 uur zal de chocomaat officieel in gebruik genomen worden. Wij zijn blij en vereerd dat Jack Kerklaan, ook wel bekend als razende reporter van RTV Rijnmond en ongekroonde koning van het ludieke amusement na de opening van de automatiek in 2022 nu ook bereid gevonden is om de chocomaat op ongetwijfeld onnavolgbare wijze in te wijden’ aldus Amy Klein, eigenaresse van De Bonte Koe.

Het is de bedoeling dat de chocomaat na het testen van de eerste versie verder uitgerold gaat worden. Er zijn al gesprekken met andere eet- en uitgaansgelegenheden.

De chocomaat zal chocoladeliefhebbers voorzien van verschillende repen, bonbons, bouchées en last-minute cadeautjes zoals chocoladekaarten. Deze vormen een mooie aanvulling op de producten van de eet- en drinkgelegenheden die gevestigd zijn in Station Bergweg zoals Guerilla Taco’s, De Eurobrouwers (van oorsprong ook uit Schiedam), Stooges’ en Le Petit Jean.

Over De Bonte Koe – Handgemaakte chocolade van goeden huize

De Bonte Koe, een hecht familiebedrijf waar inmiddels de tweede generatie aan het roer staat, is al sinds 1992 een walhalla voor handgemaakte verantwoorde chocoladeproducten. Naast de vestiging aan de Lange Haven en de Hoogstraat in Schiedam waar de chocoladeproducten handmatig vervaardigd worden, zijn er winkels in Den Haag (Korte Poten 57 en Piet Heinstraat 59A) en Rotterdam (Lusthofstraat 33A en Nieuwe Binnenweg 112).