Persbericht: De Bonte Koe ontwikkelt in samenwerking met The Oh Collective een lustopwekkende bonbon

Persbericht: De Bonte Koe ontwikkelt in samenwerking met The Oh Collective een lustopwekkende bonbon

De Bonte Koe Chocolade heeft een bonbon ontwikkeld met drie natuurlijke ingrediënten waarvan een lustopwekkende werking kan uitgaan. Het chocoladebedrijf heeft dit gedaan in samenwerking met The Oh Collective, dat wereldwijd intieme wellnessproducten voor vrouwen verkoopt. De door The Oh Collective 'Date Night Sex Bonbon' genoemde bonbon wordt vanaf vandaag exclusief door The Oh Collective verkocht. 


De drie in de bonbon verwerkte bestanddelen die als afrodisiacum kunnen werken zijn horny goat weed, ashwagandha en Koreaanse ginseng. Het kruid horny goat weed (in het Chinees yin yang huo) wordt ook wel elfenbloem of epimedium genoemd. Ashwagandha (withania somnifera) is de wortel van een struik en wordt ook wel Indiase ginseng genoemd. Koreaanse ginseng (panax ginseng) is eveneens een wortel van een struik. Deze drie kruiden zijn verwerkt in een vulling van passievrucht en caramel. De voor de bonbon gebruikte chocolade is pure chocolade (veganistisch).


The Oh Collective is opgericht door vier dochters van eerste generatie Aziatische immigranten. Vanuit het gezichtspunt van vrouwen redenerend ontwikkelt het bedrijf intieme wellnessproducten voor vrouwen. De wereldwijde verkoop gebeurt vooral online via de eigen website, maar ook fysiek en online via winkels van derden, waaronder warenhuis Selfridges (Londen). Voor het eerst heeft The Oh Collective een eigen winkel gehad: een pop-upwinkel aan de Zeedijk 67 in Amsterdam (van 22 september tot en met 1 oktober 2023). Bij de opening van de pop-upwinkel was de 'Date Night Sex Bonbon' in beperkte oplage beschikbaar. 


Een van de vier oprichters van The Oh Collective woont in Rotterdam en is klant bij De Bonte Koe. Zij benaderde Amy Klein, die samen met haar broer Connor Klein eigenaar is van De Bonte Koe, of het chocoladebedrijf de bonbon wilde ontwikkelen. “Toen wij ons verdiepten in hun bedrijf, raakten wij onder de indruk van het door hen ontwikkelde assortiment en op welke manier ze dat verkopen. We zijn daarom graag deze nieuwe samenwerking aangegaan”, zegt Amy Klein. “Het geeft ons niet alleen de gelegenheid van hun aanpak te leren, maar ook om meer ervaring op te doen met de functionele toepassing van ingrediënten in onze producten. Eerder dit jaar deden we dat ook al in samenwerking met kunstenaar Bob Mollema met drie chocoladerepen mét paddenstoelen die onder meer stress, angstgevoelens en vermoeidheid kunnen tegengaan.”


Over De Bonte Koe – Handgemaakte chocolade van goeden huize

De Bonte Koe, een hecht familiebedrijf, is al sinds 1992 een walhalla voor handgemaakte chocolade in Nederland. Chocolade met klassieke en verrassende smaken, gedreven door gedetailleerd vakmanschap. Van verfijnde bonbons en repen in allerlei smaken tot chocoladehagelslag en pindarotsjes voor tussendoor. Met de lekkerste en eerlijkste ingrediënten leveren we vers gemaakte chocoladebelevingen op fijnproeversniveau. Allemaal met de hand gemaakt. Lekker én lekker verantwoord.

Naast de winkel aan de Lange Haven 54 in Schiedam (hier worden tevens voor alle vestigingen de diverse ambachtelijke chocoladeproducten handmatig vervaardigd) zijn er winkels in Den Haag (Korte Poten 57 en Piet Heinstraat 59A) en Rotterdam (Lusthofstraat 33A en Nieuwe Binnenweg 112). Ook beschikt het bedrijf over een chocolade-automatiek aan de Hoogstraat 69 in Schiedam.