Persbericht: De 'Caramel Royal Kombu Seaweed' chocoladereep, een samenwerking tussen Schiedamse bedrijven The Seaweed Company en De Bonte Koe

Persbericht: De 'Caramel Royal Kombu Seaweed' chocoladereep, een samenwerking tussen Schiedamse bedrijven The Seaweed Company en De Bonte Koe

Samenwerking tussen twee Schiedamse bedrijven, De Bonte Koe en The Seaweed Company, mondt uit in 'een unieke chocoladereep met impact'.

De 'Caramel Royal Kombu Seaweed' is een veganistische reep met 55 procent cacao, gekarameliseerde suiker en biologisch Royal Kombu-zeewier uit Zeeland. Het gaat volgens de initiatiefnemers om de eerste reep met biologisch zeewier uit Nederlandse wateren. Chocolademaker en zeewierproductenontwikkelaar stellen dat verkoop van de reep 'bijdraagt aan de biodiversiteit in de oceaan'. Voor elke verkochte reep wordt een stuk zeewierboerderij aangebouwd ter grootte van een A4-tje. Met hun zeewierboerderijen beoogt The Seaweed Company over de gehele wereld op een duurzame manier zeewier te kweken en gezonde en waardevolle toepassingen op basis van zeewier te ontwikkelen.

Verder doneert De Bonte Koe voor elke reep een euro aan de Stichting Surfkids Shredding Senegal. Volgens eigenaar Connor Klein van De Bonte Koe was het 'zijn droom' om een reep te ontwikkelen die zijn liefde voor chocolade en de golven weerspiegelt. 

Met de productie en verkoop van de reep willen de twee bedrijven ook de bekendheid met zeewier bij het grote publiek vergroten. En de positieve effecten van zeewier op het klimaat onder de aandacht te brengen. "Zeewier neemt onder meer aanzienlijke hoeveelheden kooldioxide op, waardoor de oceaan ontzuurt. Dit werkt bevorderlijk voor de groei en het behoud van koraal en ander zeeleven."

De zeewierreep is verkrijgbaar in de winkels van De Bonte Koe in Schiedam, Den Haag en Rotterdam en online via de webshop.